
Aby w pełni docenić dobrego pracownika, którego chcemy zatrudnić w naszej gastronomii na stanowisku samodzielnego barmana, sprawdźmy, czy osoba taka posiada odpowiednie doświadczenie. Sposób mieszania drinków, jak i znajomość ich receptur bez patrzenia w kartkę oznacza, że mamy do czynienia z osobą doświadczoną i przygotowaną do pracy. Jednym z dokumentów potwierdzających zgłębienie tajników sztuki serwowania napojów, będzie certyfikat mówiący o tym, że dana osoba ma zaliczony kurs barmański. Istnieje kilka poziomów takiego certyfikatu, każdy kolejny świadczy o coraz większej wiedzy teoretycznej, jak i przygotowaniu praktycznym do wykonywania tego rodzaju zawodu. Najwyższy stopień odróżnia posiadacza od innych prostych „zjadaczy chleba” jako człowieka będącego w stanie zrobić z napojami, lodem i mikserem dosłownie wszystko. Możemy oczekiwać od niego wszelkiego rodzaju sztuczek, polegających na nie tylko efektywnym, ale i efektownym przygotowaniu drinków, łączącym doskonały smak finalnego produktu z pięknie wyglądającym ich tworzeniem.
Related Posts
-
22 stycznia 2020 -
22 stycznia 2020 Eksperymenty P. Archibalda i W. Griffitta
-
22 stycznia 2020 Sokrates – Wartości i dylematy
Losowe artykuły:
-
16 sierpnia 2022 Kampanie dla influencerów
Platformy dla influencerów Najwięksi gracze w środowisku social media nie muszą starać się na własną rękę o wynajdywanie zleceń, bo te zlecenia same ich znajdują, albowiem reklamodawcy czy nawet przedsiębiorcy sami się do nich zgłaszają. Co innego influencerzy początkujący i nowi. Oni muszą już włożyć trochę wysiłku w znalezienie pierwszych zleceń, zanim w ogóle reklamodawcy…
-
16 sierpnia 2022 Pisanie artykułów eksperckich
Jak dorobić do budżetu? Zapewne, jak zdecydowana większość Polaków, zwłaszcza w obecnych czasach szalejącej inflacji, masz już dość swojej nie do końca dobrej sytuacji finansowej i cały czas kombinujesz, by jakoś ją zmienić. A proste to nie jest. Przebranżowienie to jest na pewno jakiś pomysł, zwłaszcza w przypadku celowania w branże bardziej dochodowe, takie jak…